free de la freelancer

Azi dimineață am fost să reînnoiesc o poliță de asigurare pentru casă. Toate bune și frumoase până la momentul plății când POS-ul agenției nu vroia cu nici un chip să îmi ia banii de pe card. S-a chinuit doamna de la agenție să îl reseteze, a chemat un coleg să îi facă vrăji, aparatul nu și nu.

S-a iscat o tevatură de nedescris. Eram aproape amuzată de situație, iar doamna nu mai știa cum să își ceară scuze că uite, mă reține, că sigur mă grăbesc și fir-ar să fie de treabă, ia te uită ce ghinion cu aparatul ăsta! În zadar îi spuneam eu să se liniștească, că nu mă grăbesc nicăieri, doamna nu vroia să mă creadă și era din ce în ce mai stresată.

Citește mai mult
Viata de freelancer

Hello, hello!

Nu ne-am mai văzut/auzit demult, dar să știți că nu m-am dat bătută, nici nu am dispărut din comunitatea freelancerilor, sunt tot aici și tot free 🙂

Am trecut cu bine peste perioada dificilă care ne-a dat tuturor viețile peste cap și pentru care nimeni nu a fost pregătit. Eu cu atât mai puțin. Am avut o perioadă grea, recunosc că m-am speriat și că la un moment dat mi-a fost teamă că nu voi reuși să o scot la capăt. Dar, ca de obicei, lucrurile se așează cum nici nu te gândești și deja încep să se vadă semne bune la orizont.

Citește mai mult
freelancer_criza

Este deja evident că trăim vremuri dificile și că acestea ne-au luat pe nepregătite. Suntem practic într-o recesiune economică care abia începe să își arate colții. Multe afaceri își încetinesc motoarele în perioada asta, fie că sunt afectate în mod direct de coronavirus, fie că stau în expectativă încercând să își conserve resursele pentru că nu se știe ce va urma.

Este un mare noroc dacă în aceste condiții activitatea unui freelancer nu este deloc afectată, pentru că la urma urmei noi lucrăm într-un fel sau altul pentru afacerea altcuiva, iar acum cam toate afacerile încep să se zdruncine.

Și pentru că aici începe să fie din ce în ce mai mult un jurnal de freelancer, haideți să vă spun…

Citește mai mult
2020

Hei, mai e cineva pe aici? Cred că nu a mai rămas nimeni, căci și eu am dispărut de ceva vreme.

Am avut un sfârșit de an foarte aglomerat și am fost forțată să mă ocup de unele lucruri offline și de blogul culinar, căci acolo este cererea cea mai mare în preajma sărbătorilor. Pur și simplu nu am mai găsit timp și energie să mă ocup și de site-ul Artisan, dar sper ca asta se va schimba în 2020.

Citește mai mult

Îmi spunea prietena mea, V. că ea nu ar putea face ceea ce fac eu pentru că nu ar ști cum să își organizeze timpul pentru atâtea activități diferite. Când i-am explicat formula după care mi-am organizat eu ziua de lucru în așa fel încât să am timp pentru toate, i s-a părut super-simplu și mi-a spus: “uite, exact așa ar trebui să scrii și pe blog, dacă vrei să îi ajuți pe alții. Dă-le exemple concrete“. Cred că e o idee bună. Și pe mine m-ar fi ajutat mult asemenea exemple în perioada mea de început într-ale freelancingului.

Citește mai mult