2020

Hei, mai e cineva pe aici? Cred că nu a mai rămas nimeni, căci și eu am dispărut de ceva vreme.

Am avut un sfârșit de an foarte aglomerat și am fost forțată să mă ocup de unele lucruri offline și de blogul culinar, căci acolo este cererea cea mai mare în preajma sărbătorilor. Pur și simplu nu am mai găsit timp și energie să mă ocup și de site-ul Artisan, dar sper ca asta se va schimba în 2020.

Citește mai mult

Îmi spunea prietena mea, V. că ea nu ar putea face ceea ce fac eu pentru că nu ar ști cum să își organizeze timpul pentru atâtea activități diferite. Când i-am explicat formula după care mi-am organizat eu ziua de lucru în așa fel încât să am timp pentru toate, i s-a părut super-simplu și mi-a spus: “uite, exact așa ar trebui să scrii și pe blog, dacă vrei să îi ajuți pe alții. Dă-le exemple concrete“. Cred că e o idee bună. Și pe mine m-ar fi ajutat mult asemenea exemple în perioada mea de început într-ale freelancingului.

Citește mai mult
freelancer

Ok, după ce te-ai gândit îndelung și ai întors problema pe toate părțile, te-ai decis că vrei să-ți fii propriul șef și că freelancingul e fix ceea ce-ți trebuie. Dar greul abia începe. Și nu mă refer la greul acela despre care te-a prevenit toată lumea și pe care l-ai luat deja în calcul atunci când ai luat decizia. Mă refer la greul care vine de unde nici nu te aștepți: de la familie 🙂

Citește mai mult
freelancer

Ok, iată că mi-am văzut visul cu ochii, am devenit freelancer și am scăpat de programul “de la 9 la 5” de care m-am plâns atâția ani, de toți șefii și de sarcinile de serviciu care nu-mi aduceau mulțumire.

Acum sunt stăpână pe timpul meu de lucru. Și pe cel de odihnă. Și le pot inversa între ele, dacă așa vreau eu. Sunt stăpână și pe spațiul meu de lucru și sunt liberă să mi-l personalizez după dorință. Și pe modul de lucru sunt stăpână. Ce mai, sunt stăpână în general. Peste multe. Sună minunat, doar că totuși, freelancingul nu e chiar un drum fără obstacole. Statutul acesta nou de stăpână peste toate, vine la pachet cu fel de fel de provocări cu care nu m-am confruntat din postura de angajat și pe care, așadar, nu prea am dexteritatea de a le depăși elegant, eficient și fără să le pun la suflet.

Citește mai mult
Blog pe domeniu gratuit sau pe domeniu propriu?

Blog gratuit sau pe domeniu propriu? Aceasta este întrebarea pe care, în special cei care nu au mai avut blog, mi-o pun cel mai des. Și bine fac, sunt fericită să le răspund la ea! Bine ar fi fost să îmi pun și eu această întrebare acum 7 ani, când am pornit Bucate Aromate, m-ar fi scutit de multe neplăceri. Dar atunci, în loc să mă informez, eu m-am aruncat cu capul înainte pe o platformă gratuită, ca un berbec ce sunt! 😀

Deci: blog pe o platformă gratuită (WordPress, Blogspot) sau blog pe domeniu cumpărat și care devine proprietatea ta? E ca și cum ai întreba: să am casa mea sau să stau cu chirie?

Citește mai mult